Kurczak w sosie z brzoskwiń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    500 gram
  • brzoskwinie

    3-4 duże sztuki
  • śmietana 12%

    200 mililitr
  • masło

    2 łyżki
  • chilli

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Przygotowujemy mięso: myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem oraz dużą ilością chilli i imbiru (chodzi o to by smak ostry bilansował się z naturalną słodyczą brzoskwiń). Odstawiamy na 2-4h do lodówki.

2. Brzoskwinie kroimy w kostkę i podsmażamy je na maśle. Posypujemy cynamonem.

3. Na drugiej patelni podsmażamy kurczaka, a następnie przekładamy go do brzoskwiń. Na patelni na której smażyliśmy kurczaka podgrzewamy śmietanę (odrobinę ją solimy i pieprzymy). Wlewamy ją do zawartości pierwszej patelni i całość mieszamy.

4.Podajemy z makaronem.

Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paolcia 27.07.2013 10:48
bardzo fajny pomysł :)
Konczi 27.07.2013 10:30
fajne połączenie, kurczaczek musiał być pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat