Kurczak w sosie pomidorowym z zieloną papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    300 gram
  • pomidory

    3
  • papryka zielona

    1
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • czosnek

  • sól

  • oregano

  • oliwa

  • curry

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, curry. Smażymy na patelni na oliwie z oliwek.
Sos pomidorowy - do potartych pomidorów dodajemy przyprawy - sól, pieprz, czosnek, liśc laurowy, oregano, chili oraz oliwę z oliwek. Trzymamy na średnim ogniu ok. 20 minut. Gdy potrzeba dodajemy wodę.
Do gotowego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Mieszamy. Dodajemy sos pomidorowy. Mieszamy. Trzymamy na ogniu ok. 3 - 5 minut.
Podajemy do zjedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.08.2013 13:01
ciekawy pomysł
IlonaAlbertos 12.01.2011 23:53
Aż chce się zjeść :)
hastalavista 10.12.2010 13:13
bardzo mi się podoba ten przepis :)
pacpaw 08.12.2010 06:44
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat