Kurczak w sosie cebulowo-majonezowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • zupa cebulowa

    1 szt
  • smietana 18%

    400 ml
  • majonez

    200 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • ser żółty

    100 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać przyprawami. Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną, czosnkiem, zupka cebulową i zalać kurczaka. Sosu musi być tyle,aby cały kurczak w naczyniu był w nim zanurzony. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni ok 30 min(aż kurczak zmięknie). Pod koniec pieczenia podsypać startym żółtym serem i zapiec.Podawać z brązowym ryżem.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 16.06.2011 09:17
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat