Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce z ryżem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka chińska 450 gram
pierś z kurczaka podwójna 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mleko 3,2% 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
ryż 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce z ryżem i warzywami

Kroki postępowania

1
Pierś z kuraka oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę, obsypać przyprawa do kurczaka. Kurczaka opanierować w mące, mleku i bułce tartej.
Krok 1 - Kurczak w panierce z ryżem i warzywami foto
2
Usmażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2 - Kurczak w panierce z ryżem i warzywami foto
3
Mieszankę chińską usmażyć na tłuszczu, doprawić do smaku.
Krok 3 - Kurczak w panierce z ryżem i warzywami foto
4
Ryż ugotować. Na talerzu ułożyć ryż, warzywa i kawałki kurczaka.
Krok 4 - Kurczak w panierce z ryżem i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.06.2016 15:14
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 15.06.2016 13:06
ale apetyczne
marzut 15.06.2016 13:00
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak