Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
ząbek czosnku 4-5 szt
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
przyprawa do gyrosa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce

Kroki postępowania

1
Udka przekrawamy na pól. Wkładamy do garnka i przyprawimy przyprawami. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - kurczak w panierce foto
2
Ściągamy skórę z mięsa. Udka obtaczamy w jajku i bułce.
Krok 2 - kurczak w panierce foto
3
Smażymy w głębokim oleju z obu stron.
Krok 3 - kurczak w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 27.11.2013 10:44
lubie takie udka
Bernadeta1 14.10.2013 17:55
smaczne takie udka
JOANNA16 19.08.2013 08:22
pyszne mięsko lubię takie
ao_12 18.08.2013 20:52
moja mama często tak przyrządzała udka, smaczne:)
Megg 18.08.2013 20:15
smaczny taki kurczaczek
iwi 18.08.2013 19:01
Fajny pomysł na udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak