kurczak w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    2 kg
  • jaja

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    20 dag
  • olej

    20 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kurczaka pokroić na części, zalać woda i gotować do miękkości. wyjąć, ostudzić. mięso posypać Vegetą, solą i pieprzem. panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanej oliwie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 06.12.2011 08:39
pyszny
anja3107 03.12.2011 20:30
pycha
evita0007 11.04.2011 18:18
mmmmm kurczaczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat