Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w orzechowej panierce

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
orzechy włoskie 3 łyżki
bułka grahamka 1
sól i pieprz
chili
Papryka słodka mielona Prymat
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w orzechowej panierce

Orzechy zmiel,również grahamkę, bułki po zmieleniu powinno być ok 4 łyżki a orzechów 3.
Pierś z kurczaka pokrój w paski średniej wielkości.
Mięso przełóż do miseczki,dodaj olej i przyprawy.Wymieszaj. Miseczkę przykryj folią spożywczą i wstaw na 1 h do lodówki (najlepiej jeśli mięso przygotujemy dzień wcześniej).
Orzechy i bułkę przełóż na talerz i wymieszaj.
Kurczaka wyjmij z lodówki i po kolei,każdy kawałek obtocz w panierce. Mięso układaj w naczyniu żaroodpornym.
Gotowego kurczaka piecz w 180 C przez ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.07.2015 21:05
ciekawy pomysł
Smaczna_B 23.07.2015 17:27
Wygląda super!!!
Kuchenka 23.07.2015 15:11
hmmm, bardzo apetycznie
Agnieszka-87-25 23.07.2015 14:56
smacznie wygląda
wyattearp 23.07.2015 12:56
musi być pyszny
Maridka19 23.07.2015 11:39
Apetyczne danie :)
Anna169Hosz 23.07.2015 09:50
Bardzo apetycznie się prezentuje!
pajbek 23.07.2015 09:37
To musi być smaczne :-)
gosia1988 23.07.2015 08:40
pysznie wygląda
Wafelek2601 23.07.2015 08:37
Bardzo dobry
Futka 23.07.2015 08:04
Świetna i bardzo smakowita propozycja na kurczaka :)
Motorek 23.07.2015 08:03
na pewno smaczny
Pani Domu 23.07.2015 07:56
musi być pyszny
Krzysztof15 23.07.2015 06:13
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak