Kurczak w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • starta gałka muszkatołowa

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka opłukać, obciąć szyje i końcówki skrzydeł. Natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Stopione masło wymieszać z miodem i gałką muszkatałową, po czym wysmarować tym kurczaka z zewnatrz i wewnątrz. Włożyć do naczynia żaroodpornego podlać połową szklanki wody. Piec przez 1,5h często polewając sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justyna111 26.09.2010 17:53
super
Lidia11 26.09.2010 16:11
fajny przepis
iwa643 29.08.2010 19:11
pycha
izoldaaa6 28.08.2010 23:08
ogólnie nie lubie mięsa na słodko ale ten może byc przepyszny
Monika193 26.08.2010 11:19
na pewno wypróbuję
marzencia2007 26.08.2010 08:56
kurczak :) mniam! :) musi byc super :)
kamilaj 25.08.2010 20:03
ciekawy przepis
Patryk14 25.06.2010 11:51
nie przepadam za mięsem na słodko, ale wypróbować można
remprzem 29.05.2010 10:04
tzreba wypróbowac bo smak nachodzi:)
banditka 16.05.2010 08:30
smakowicie brzmi - wyprobuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat