Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
miód 4 łyżki
starta gałka muszkatołowa 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodzie

Kurczaka opłukać, obciąć szyje i końcówki skrzydeł. Natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Stopione masło wymieszać z miodem i gałką muszkatałową, po czym wysmarować tym kurczaka z zewnatrz i wewnątrz. Włożyć do naczynia żaroodpornego podlać połową szklanki wody. Piec przez 1,5h często polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 26.09.2010 17:53
super
Lidia11 26.09.2010 16:11
fajny przepis
iwa643 29.08.2010 19:11
pycha
izoldaaa6 28.08.2010 23:08
ogólnie nie lubie mięsa na słodko ale ten może byc przepyszny
Monika193
Monika193 26.08.2010 11:19
na pewno wypróbuję
marzencia2007 26.08.2010 08:56
kurczak :) mniam! :) musi byc super :)
kamilaj 25.08.2010 20:03
ciekawy przepis
Patryk14
Patryk14 25.06.2010 11:51
nie przepadam za mięsem na słodko, ale wypróbować można
remprzem 29.05.2010 10:04
tzreba wypróbowac bo smak nachodzi:)
banditka 16.05.2010 08:30
smakowicie brzmi - wyprobuje
Iwusia 12.05.2010 21:14
uwielbiam takiego kurczaczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak