Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
krakersy 180 g
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 lyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
jajko 2 szt rozbeltane
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w krakersach

Filety myjemy, osuszamy, kroimy w paseczki lub na niewielkie kawałki, oprószamy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.
Krakersy kruszymy, lecz najlepiej gdy zostaną małe kawałki ( panierka będzie bardziej chrupiąca), dodajemy paprykę, mieszamy.
Mięso obtaczamy najpierw z mące ziemniaczanej, następnie w jajkach, a potem w pokruszonych krakersach.
Wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy na złoto z obu stron, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak