Kurczak w glazurze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    4 szt
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • biały ocet winny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 łyżka
  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżeczka
  • słonecznik prażony

    1 (utłuczony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować zaprawę: oliwę wymieszać z pozostałymi składnikami na jednolita pastę. Przygotować glazurę: miód rozetrzeć z musztardą i sosem sojowym, wymieszać z nasionami słonecznika. Udka kurczaka umyć, osuszyć, dokładnie posmarować zaprawą i odłożyć do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie piec na grillu z obu stron. Na 10 min. przed końcem pieczenia udka kilka razy posmarować glazurą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 30.10.2011 06:54
pyszne
agnieszka214 29.10.2011 10:26
mniam palce lizac
Ewa/kalapurtka 05.10.2011 21:28
pycha
Adamorek 05.04.2011 10:27
lubię takie dania
Gosia32 22.01.2011 09:19
Dzisiaj zrobię to na obiad:}
szajba2 11.01.2011 15:39
trudno o fachowca który dobrze położy glazurę ... nawet na kurczaku
rakow2 05.10.2010 15:48
specjalność kucharz-glazurnik :-)
Monika179 25.08.2010 23:32
z pewnośią bedzie pyszne!!
Barbara55 23.08.2010 13:17
najlepszą glazurę to robi rysiu z klany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat