Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

kurczak w czosnkowej panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak - udka
5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 do smaku
Kurczak panier do drobiu Prymat
1 opakowanie
Sklep Prymat
masło
1 kostka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 do smaku
Czosnek suszony Prymat
1 do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w czosnkowej panierce

udka z kurczaka dzielimy na udko i podudzie, mieso obtaczamy w przyprawie kucharek, posypujemy przyprawa do kurczaka i odrobina czosnku granulowanego .
do panierki dosypujemy sporo czosnku granulowanego , lub czosnku suszonego w platkach i panierujemy udka.
blache smarujemy masłem, ukladamy kurcaka skóra do góry, co kilka kawalkow wkladamy kawalek masla (2x2 cm)
calosc smarzymy w piekarniku w tem. ok 160 stopni przez pol godziny, jednak te wartosci sa przykladowe bo to zalezy od wielkosci udek i rodzaju piekarnika. trzeba sprawdzac by panier sie nie spalal a, zrobil chrupiacy , a przed zakonczeniem smazenia najlepie sprawdzic (jedzac :) czy udka nie sa surowe.
uwaga : podczac smarzenia nie mieszamy , przekladamy miesa. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak