Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cydrowo-cebulowym sosie
Kroki postępowania
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, mięso obtoczyć w mące i osmażyć na złoty kolor na oleju.
Obsmażonego kurczaka polać sosem i od razu podawać.
kurczak | 1 sztuka |
czosnek | 10 ząbków |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
oregano | 2 łyżeczki |
chili | 1 szczypta |
cebula czerwona | 2 sztuki |
cebula biała | 2 sztuki |
mąka pszenna | |
olej | |
cydr | 100 ml |
włoszczyzna | |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: