KURCZAK W CIEŚCIE Z MLEKA Z DODATKIEM PIWA

KURCZAK W CIEŚCIE Z MLEKA Z DODATKIEM PIWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • mleko 2%

    100 ml
  • mąka

    1 szklanka
  • piwo

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KURCZAK W CIEŚCIE Z MLEKA Z DODATKIEM PIWA foto
Kurczaka kroję na kawałki, a następnie doprawiam go solą i pieprzem. Do naczynia wlewam mleko, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia oraz piwo i dokładnie mieszam.
Krok 2 - KURCZAK W CIEŚCIE Z MLEKA Z DODATKIEM PIWA foto
Do przygotowanego ciasta wkładam kawałki kurczaka.
Krok 3 - KURCZAK W CIEŚCIE Z MLEKA Z DODATKIEM PIWA foto
Kurczaka smażę na rozgrzanym na patelni oleju, do momentu uzyskani złocisto – rumianego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat