Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 sztuki
ciasto francuskie 1 opakowanie
oliwa do smaku
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w cieście francuskim

piers z kurczka kroimy drobno, dodajemy oliwe, przyprawy i marynujemy 2 h. Ciasto kroimy na niewielkie kwadraty na srodek dajemy odrobine kurczaka marynowanego smarujemy brzegi roztrzepanym jajkiem i sklejamy na kształt trójkąta. Nacinamy lekko na górze i smarujemy całosc jajem. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Ja podaje z sosem czosnowym i paprykowo pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.01.2014 23:20
bardzo fajne, muszę koniecznie wypróbować
halina17 11.01.2014 22:27
Dobry kurczak w cieście francuskim.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak