Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w boczku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 600 gram
boczek 15 plastrów
Rozmaryn suszony Prymat
kminek Prymat
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w boczku

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałeczki. Przyprawiamy obficie ziołami, kminkiem i pieprzem i solą.
Krok 1 - Kurczak w boczku foto
2
Na oliwie usmażyć kawałeczki kurczaka, aż się zarumienią.
Krok 2 - Kurczak w boczku foto
3
Każdy kawałek kurczaka owijamy plasterkiem boczku i wbijamy wykałaczkę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut. Można oliwą ze smażenia polać zawijańce.
Krok 3 - Kurczak w boczku foto
4
Tak podpieczone przekąski serwować z sosem z ogórkami kiszonymi i świeżym pieczywem.
Smacznego :)
Krok 4 - Kurczak w boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.06.2013 12:56
bardzo lubię takie mięsko
Pusia 21.06.2013 10:29
smaczne jedzonko
idealme 21.06.2013 10:16
palce lizać!!
bogusia19 21.06.2013 09:39
pysznie wyglada
dodi 21.06.2013 09:24
światny pomysł
Cranberry 21.06.2013 08:36
podoba mi się :)
Katarzyna59 21.06.2013 08:14
bardzo fajny
IwonaDD 20.06.2013 23:51
swojska pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak