Kurczak w bobie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna sztuka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • bób

    15 dkg
  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • oliwa

    3 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    1 mała sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka oprószyć solą czosnkową, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oliwie. Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, obrać z łupinek. Cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z bobem. Wymieszać ocet, cukier i 3 łyżeczki oliwy, dodać do bobu. Rozłożyć go na talerzykach. Na bobie ułożyć pokrojone mięso.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 23.02.2014 23:23
Pyszne połączenie, zjadłabym trochę.
Weronika_eM 19.12.2011 16:24
ciekawy przepis
Marybeth 25.11.2011 14:44
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat