Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Tandoori Curry z Chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 6 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Tandoori Curry z Chili

6 pałek z kurczaka
210g sos Tandoori Curry
1 papryczka chili
sól morska wg. uznania

Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym z nadmiaru wody a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.
Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę.
Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.SMACZNEGO :-)))

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:20
Rarytas dla mięsożerców.
evita0007 19.08.2012 14:55
Gracjas ^^
Danuta_Prorok 19.08.2012 14:48
ekstra
evita0007 19.08.2012 14:47
Dziekuję i pyszny :-)
Anio?eczek 19.08.2012 14:38
ciekawy przepis
Anio?eczek 19.08.2012 14:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak