Kurczak Tandoori Curry z Chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    6 sztuka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

6 pałek z kurczaka
210g sos Tandoori Curry
1 papryczka chili
sól morska wg. uznania

Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym papierowym z nadmiaru wody a następnie przekładamy do misy. Dodajemy sos tandoori oraz troszkę solimy (to już wg.gustu) Dodajemy również papryczkę chili pokrojoną w krążki wraz z ziarnami.Całość Mieszamy za pomocą dłoni i chłodzimy w lodówce ok.2h.
Po tym czasie całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.Nakrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka -grzanie góra-dół) 1 godzinę.
Po wyjęciu z piekarnika wykładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.SMACZNEGO :-)))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 06.11.2012 19:20
Rarytas dla mięsożerców.
evita0007 19.08.2012 14:55
Gracjas ^^
Danuta_Prorok 19.08.2012 14:48
ekstra
evita0007 19.08.2012 14:47
Dziekuję i pyszny :-)
Anio?eczek 19.08.2012 14:38
ciekawy przepis
Anio?eczek 19.08.2012 14:38
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat