Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
podudzia z kurczaka
8 sztuka
MARYNATA
-
jogurt grecki
1/2 szklanka -
imbir starty
1 łyżeczka -
czosnek
3 ząbek -
Kmin rzymski mielony Prymat
1 łyżeczka -
chili
1/2 łyżeczka -
kolendra mielona
1 łyżeczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Kroki postępowania





To bardzo charakterystyczne danie kuchni indyjskiej. Mięso powinno mieć intensywnie czerwone zabarwienie, ja jednak zrezygnowałam z dodawania sztucznego barwnika, co w żadnym stopniu nie wpłynęło na smak tej wspaniałej i bardzo prostej potrawy.![]()
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)