Kurczak smażony po polsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz1

    1 szczypta
  • słodka papryka Prymat

    1/2 łyżecz.
  • zioła

    1 łyżecz.
  • czosnek

    1/2 łyżecz.
  • jajko

    1 szt.
  • bułka tarta

    4 łyż.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak smażony po polsku foto
Pierś z kurczaka myję, osuszam i nacieram przyprawami - solą, pieprzem, papryką słodką, ziołami i czosnkiem z obydwu stron.
Krok 2 - Kurczak smażony po polsku foto
Następnie wkładam mięso do woreczka foliowego i rozklepuję za pomocą tłuczka do mięsa.
Krok 3 - Kurczak smażony po polsku foto
Następnie panieruję kurczaka w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni z obydwu stron do zrumienienia.
Krok 4 - Kurczak smażony po polsku foto
Podaję z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.07.2015 13:20
pyszne danie
Czarnula87 25.07.2013 16:24
polskie najlepsze
Sylwia26 25.07.2013 15:04
apetycznie wygląda
AnielskaSlodycz 25.07.2013 14:59
Taki Polski i dobry schaboszczak :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat