Kurczak słodko kwaśny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • marynata słodko kwaśna

    1 op
  • ocet winny

    2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić na kawałki, umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać i natrzeć nimi kurczaka.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą.
Odstawić na 6 godzin do lodówki celem zamarynowania.
Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki.
Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 60 - 70 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 21.02.2012 15:42
pyszny
eli_555 29.07.2011 22:30
Pyszny kurczaczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat