Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod pierzynką curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt.
majonez tradycyjny 4 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
ser żółty 25 dag
czosnek ząbki 4 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod pierzynką curry

Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na cienkie kotlety. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Pieczemy około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.09.2016 12:10
na pewno pyszne ;)
Małgorzata92 12.09.2016 11:15
Pyszny przepis :)
dodi 12.09.2016 11:07
pyszne jedzonko
misia123410 12.09.2016 10:59
same pyszności
Róża1 12.09.2016 10:26
super smaczne mięsko !! moje smaki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak