Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.
śmietana 30% 1 szkl.
sos sojowy do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod pierzynką

Filety pokroić w kostkę, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Odstawić na min. pół godziny do lodówki. Po tym czasie usmażyć na złoto. Usmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni (razem z pozostałym tłuszczem) zagotować śmietanę. Wylać na mięso i posypać serem. Piec 15 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak