Kurczak pod pierzynką

Kurczak pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt.
  • śmietana 30%

    1 szkl.
  • sos sojowy

    do smaku
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ser gouda

    20 (tarty)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kurczak pod pierzynką

Filety pokroić w kostkę, doprawić sosem sojowym i przyprawami. Odstawić na min. pół godziny do lodówki. Po tym czasie usmażyć na złoto. Usmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni (razem z pozostałym tłuszczem) zagotować śmietanę. Wylać na mięso i posypać serem. Piec 15 min w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat