Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    400 g
  • sos sojowy

    6-7 łyżek
  • sok brzoskwiniowy

    125 ml - z puszki
  • warzywa mrożone

    400 g - chińska mieszanka
  • sos

    50 ml - tajski
  • sos chili

    100 ml
  • sos chiński

    100 ml
  • przyprawy

    1 łyżeczka chińskiej mieszanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Mięso myjemy, kroimy w paseczki. Do miseczki przelewamy sos sojowy, wkładamy mięso i odstawiamy na 30 minut by się zamarynowało.
Krok 2 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Następnie wrzucamy mięso do woka, podsmażamy na sucho i dodajemy sok z brzoskwiń - dusimy 5 minut.
Krok 3 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Następnie dodajemy warzywa chińskie - wszystko dokładnie mieszamy
Krok 4 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Następnie dodajemy sos tajski, chilli i chiński
Krok 5 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Całość mieszamy, doprawiamy przyprawą chińską i dusimy 15 minut.
Krok 6 - Kurczak po tajsku w ostro - słodkim sosie  foto
Danie podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 24.10.2014 13:07
Jak na ostro to coś dla mnie - przepyszne! :)
Iwusia 22.10.2014 23:38
ooo to moje smaki
Noruas 22.10.2014 20:13
już lubię ten przepis! wręcz uwielbiam!
fotoviderek 22.10.2014 19:52
Wygląda zachęcająco :)
marcia7 22.10.2014 19:48
doskonale egzotyczny
Renata22 22.10.2014 19:21
wspaniałe danie!
Aleksandra/Olcia 22.10.2014 19:20
ojjjj zjadłabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat