Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po diabelsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
cebula biała 1
ocet 1 łyżeczka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
ryż 2 woreczki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po diabelsku

Piersi kurczaka pokroić na duże kawałki i smażyć na oleju 5 minut.
W drugim garnku: wlać olej, drobno posieganą cebulę, ketchup, ocet i musztardę, wymieszać.
Dodać mięso do sosu i dusić pod przykryciem 15 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem ew. z makaronem. Do sosu można dodać paprykę lub pieczarki, co kto lubi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak