Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku
2.Do wody na ryż dodaj ok. 1-1,5 łyżeczki curry. Ryż ugotuj na sypko.
3. Na patelni bądź w woku, jeśli jesteś szczęśliwym jego posiadaczem, rozgrzej olej, a następnie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie wrzuć startą na dużych oczkach tarki marchew oraz pokrojone w plastry pieczarki. Całość delikatnie posól i smaż do momentu, aż nie woda nie odparuje z pieczarek czyli ok. 10-12 min. Następnie dodaj odcedzone z zalewy pędy bambusa, pokrojoną w paski paprykę oraz kukurydzę. Możesz dolać odrobinę sosu sojowego. Smaż przez kilka minut, aż warzywa będą miękkie.
4.Na drugiej patelni usmaż kurczaka i dodaj go do warzyw. Całość wymieszaj i podawaj z ugotowanym ryżem.
Po więcej przepisów, nie tylko kulinarnych, zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/