Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony w musztardzie, miodzie i majonezie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kurczak 1 sztuka (najlepiej zagrodowy)

Marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
miód 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
majonez 2 łyżki
olej 7 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony w musztardzie, miodzie i majonezie

1. Składniki marynaty dokładnie łączymy ze sobą. Kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i nakłuwamy nożem. Dokładnie nacieramy nacieramy marynatą. Miskę z marynującym się kurczakiem owijamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.

2. Kurczaka pieczemy w naczyniu żaroodpornym przez około 70-80 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 23.11.2015 06:25
smakowity kurczaczek mniam
Jolcia_90 21.11.2015 12:28
Wygląda zachęcająco smacznie :) Aż ślinka cieknie :)
Renataj 20.11.2015 23:02
Muszę wypróbować - w takiej marynacie kurczaka jeszcze nie robiłam:)
ilka01 20.11.2015 15:51
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak