Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak opasany boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 10 części
boczek wędzony plastry 10 szt
cebula czerwona 1 szt
wino białe wytrawne 100 ml
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 cytryny
sól do smaku
pieprz
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak opasany boczkiem

do miski wlej wino ,dodaj oliwę oraz rozgniecione ząbki czosnku,sok z cytryny sól, pieprz,cebulę pokrój w paski ( cienko ) dodaj do marynaty,zalej kawałki mięsa marynatą na 3 godz.wyjmij mięso zawiń każdy kawałek w plaster boczku, grilluj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak