Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
miód płynny 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie

Kroki postępowania

1
Wszystkie przyprawy wymieszać z miodem i oliwą.
Krok 1 - Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie foto
2
Udka (ja poprzecinałam, ale mogą być całe) dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą i na noc odłożyć do lodówki.
Krok 2 - Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie foto
3
Przełożyć na blachę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Od czasu do czasu polewając wytworzonym w czasie pieczenia sosem.
Krok 3 - Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie foto
4
Piec przez ok.90-100 min aż skórka się przyrumieni, a mięso będzie miękkie.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Kurczak na słodko, czyli pieczony, marynowany w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 21.03.2021 13:17
Bardzo ciekawy przepis. Gratuluję :-)
Babeczka35 24.11.2015 20:51
Super mięsko.
Lis 24.11.2015 17:16
Super taki kurczak:)
Agnieszka-87-25 24.11.2015 16:41
apetyczne są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak