Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
papryczka chili 1 szt
pieczarki 4 szt
cebulka zielona 2 szt
bulion drobiowy 1/2 litra
olej 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
pieprz
kurkuma
ryż 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na ostro

Filety z kurczaka kroimy w paseczki,podsmażamy na oleju,zalewamy bulionem dusimy ok 10 minut. Pieczarki kroimy w paseczki,marchewkę w pól plasterki,cebulkę zielona i papryczkę chili drobno siekamy . Tak przygotowane warzywa dokładamy do kurczaka i dusimy ok 30 minut. Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy 2 łyżki śmietany,sól i pieprz- dokładnie mieszamy. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,dla zabarwienia ryżu na kolor żółty do wody dodajemy łyżeczkę kurkumy. Na gotowy ryz wykładamy kurczaka z warzywami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 03.02.2014 22:26
Pyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak