Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak
ook 1,3 kg -
sok anansowy
1/2 szklanki -
masło
1 łyżka -
gorzka czekolada
1 -
rum
1 łyżka -
mleko
2 łyzki
Przepis i sposób przygotowania KURCZAK NA CZEKOLADOWO
Przekładamy do żaroodpornego naczynia i polewamy sokiem z ananasa, obkładamy wiórkami masła i pieczemy od czasu do czasu polewając powstałym sosem.
Robimy sos:
czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko, masło i rum wymieszany z 2 łyzkami soku ananasowego. Doprawiamy. Podgrzewamy, mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kurczaka polewamy ciepłym sosem czekoladowym.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się