Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • jajko

    1-2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1/3 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • płatki owsiane

    2/3 szklanki
  • otręby pszenne

    2-3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
Do roztrzepanego jaja dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
Płatki owsiane wymieszać na osobnym talerzu z otrębami pszennymi.
Krok 3 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
Pierś z kurczaka umyć, pozbawić błon i przekroić na 2 lub 3 części. Bez rozklepywania kotleta najpierw zanurzyć w jaju z przyprawami, a potem dokładnie z obu stron w płatkach.
Krok 4 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
Podawać np. z jarzynami z wody i ziemniakami.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 17.01.2016 12:07
podoba mi sie :)
kasiaw 23.03.2015 19:44
super pomysłowe i świetnie smakuje
fotoviderek 23.03.2015 19:41
Lubię kurczaka w takim wydaniu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat