Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
jajko 1-2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1/3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
płatki owsiane 2/3 szklanki
otręby pszenne 2-3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :)

Kroki postępowania

1
Do roztrzepanego jaja dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
2
Płatki owsiane wymieszać na osobnym talerzu z otrębami pszennymi.
Krok 2 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
3
Pierś z kurczaka umyć, pozbawić błon i przekroić na 2 lub 3 części. Bez rozklepywania kotleta najpierw zanurzyć w jaju z przyprawami, a potem dokładnie z obu stron w płatkach.
Krok 3 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
4
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Krok 4 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto
5
Podawać np. z jarzynami z wody i ziemniakami.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Kurczak mocno owsiany, czyli pierś panierowana w płatkach :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.01.2016 12:07
podoba mi sie :)
kasiaw 23.03.2015 19:44
super pomysłowe i świetnie smakuje
fotoviderek 23.03.2015 19:41
Lubię kurczaka w takim wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak