Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kurczak
1 sztuka -
mleko
- - -
cytryna
1/4 kg. -
pomarańcza
1/4 kg. -
rodzynki
5 dag. -
sok z cytryny
- do smaku -
sól
- do smaku -
cukier
- do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
wino białe wytrawne
1 szkl. -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania KURCZAK MARYNOWANY
Cytryny i pomarańcze obrać, przekroić na kawałki, zalać wodą i winem, włożyć odsączone z mleka kawałki kurczaka. Mięso ugotować, pod koniec dodać rodzynki, przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem. Przełożyć do słoika, odstawić na kilka godzin. SMACZNEGO !!!
Komentarze (1)