Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak majerankowo lubczykowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzi z kurczaka 8
majeranku 1 łyżeczka
ostrej papryki 1 łyżeczka
soli 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak majerankowo lubczykowy

Kroki postępowania

1
Podudzia umyć, osuszyć i posypać przyprawami. Wszystkie podudzia lekko przemieszać w dłoniach aby zostały pokryte przyprawami. Ułożyć je potem w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym i dodatkowo z wierzchu oprószyć jeszcze przyprawami.
Krok 1 - Kurczak majerankowo lubczykowy foto
2
Przykryć pokrywką i zostawić na godzinę a potem wstawić do zimnego piekarnika i piec przez 40 minut w 190 stopniach od momentu pożądanej temperatury.
Krok 2 - Kurczak majerankowo lubczykowy foto
3
Podawać na gorąco, ale równie dobrze smakują na zimno.
Krok 3 - Kurczak majerankowo lubczykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 27.07.2013 01:10
ale smacznie przyprawiony
Marta11 26.07.2013 21:23
swietny kurczak
Megg 26.07.2013 21:03
hmmm bardzo apetyczny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak