Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak kieszonkowy z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka bez skóry i 4 sztuki
ser biały 100 gram
sos pesto 5 łyżek
oliwa 2 łyżeczki
pieprz
pomidory 2 sztuki
bazylia świeża 1 garść
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak kieszonkowy z nadzieniem

Rozgrzałam grill. Piersi poprzecinałam z boku wzdłuż,by powstała kieszonka. Zrobiłam nadzienie: do miseczki włożyłam ser biały, dodałam sos pesto i wymieszałam. Przełożyłam nadzienie do każdej z kieszonek,które zamknęłam. Piersi ułożyłam w nasmarowanej oliwą brytfannie ,pokropiłam każdą oliwą i oprószyłam pieprzem. Wstawiłam pod grill i opiekałam po 7-8 minut z każdej strony aż mięso było gotowe. Pomidory wraz z cebulą i czosnkiem drobno posiekałam. Dodałam pieprz i opłukane listki bazylii. Wymieszałam. Podawałam z kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak