Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak kalafiorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
kalafior 1 szt
sól i pieprz
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak kalafiorowy

Piersi z kurczaka rozbić i doprawić do smaku.Kalafiora umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jajko rozbełtać obtoczyć w nim mięso a następnie obtoczyć w kalafiorze. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 22.03.2017 16:48
Ciekawy przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak