Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak gotowany na parze zapiekany pod fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 szt
ser feta grubszy plaster
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia
majeranek
sól
pomidor
jogurt naturalny
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak gotowany na parze zapiekany pod fetą

Pierś z kurczaka lekko rozbić, posolić, natrzeć papryką, bazylią i majerankiem. Ugotować na parze i następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć fetą i zapiec aż ser się lekko rozpuści. Ja podaje z ziemniaczkami i pomidorami z jogurtem i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 02.07.2013 18:00
smaczny i zdrowy obiad ;)
Pyszota 24.06.2013 18:02
fajnie wygląda
Rafał10 24.06.2013 17:50
Bardzo fajny przepis... uwielbiam gotować na parze !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak