Kurczak eksplozja smaku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 szt (2kg)
  • sos ostrygowy

    3 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • pieprz kolorowy

    1/2 łyżeczki
  • sól

    250 łyżeczki
  • ziołowe ziarenka smaku

    1 łyżeczka
  • butelka piwa

    1 szt
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i osuszyć.
Wszystkie przyprawy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Na kurczaka nanieść marynatę np. szerokim pędzelkiem.
Tak zamarynowanego kurczaka włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.
Przed pieczeniem przygotować blachę, piwo i kurczaka.
Na otwartą butelkę z piwem nadziać kurczaka, ustawić na blaszce.
Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem 100 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości kurczaka.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.


Tak przygotowany kurczak jest soczysty, aromatyczny i smaczny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 12.04.2013 10:13
pycha!!!!!!!!!
Betka 12.04.2013 10:12
mniam mniam;)
eli82 13.10.2011 16:17
wow!
Anna146 25.08.2011 21:16
wygląda super
Anna169Hosz 19.06.2011 20:47
Rzeczywiście wygląda, jak prawdziwa \"eksplozja smaku\".
Smakosz6 30.11.2010 11:55
mniam
ZEWA 10.11.2010 20:04
Pyzuniu, skórka była mega chrupiąca.
SmacznaPyza 09.11.2010 08:34
pięknie się zrumienił, ach ta skórka...
ZEWA 08.10.2010 17:00
był bardzo soczysty, a skórka chrupiąca
wedith1 08.10.2010 09:25
Wygląda bardzo soczyście :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat