Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak duszony w sosie :)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
koperek 1 pęczek
woda 250 ml
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak duszony w sosie :)

Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy dzielimy na części. Następnie solimy, pieprzymy i doprawiamy przyprawą kebab-gyros. Wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Następnie rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy kurczaka na złocisto z każdej strony. Gdy kurczak będzie dobrze wysmażony dodajemy wodę oraz koperek. Przykrywamy pokrywką i dusimy około pół godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak