Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Buffalo

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
masło 30 gram
cukier brązowy 2 łyżeczki
miód 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżeczki
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Buffalo

Kroki postępowania

1
Do garnka włożyć masło, starty czosnek oraz zagotować przez minutę. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Dodać miód, ketchup, paprykę, pieprz cayenne. Mieszać do uzyskania gęstej glazury i przestudzić.
Krok 1 - Kurczak Buffalo foto
2
Do sosu dodać mięso i bardzo dokładnie wymieszać i zostawić na 15 minut.
Krok 2 - Kurczak Buffalo foto
3
Piekarnik włączyć na funkcję grilla na 190 stopni (bądź położyć na tacce na grillu). Piec ok 10 minut na każdej stronie aż cukier ładnie ulegnie karmelizacji.
Krok 3 - Kurczak Buffalo foto
4
Dobrze podawać z sosem BBQ.
Krok 4 - Kurczak Buffalo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Esteban 12.05.2013 23:41
Mniam mniam
Rafał3 12.05.2013 20:20
wyśmienite jedzonko
Boska_Agatka 12.05.2013 20:18
pyszności palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak