Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 kg
czosnek 5 ząbków
sól do smaku
zioła prowanslaskie do smaku
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mieszanka pieprzu do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
masło do smarowania
oliwa do zalania

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak

Kroki postępowania

1
Wymienione przyprawy łączymy ze sobą, mieszmay i naciaramy nimi podzielone na pół ćwiartki z kurczaka, które wcześniej zostały wysmarowane czosnkiem. Ja je mocno smaruje, gdyż lubie takie mocno doprawione. Wkładamy do rekawów do pieczenia. Posypujemy majerankiem. Polewamy wszytsko roztopionym masłem. Zawiazujemy rękaw.
Krok 1 - Kurczak foto
2
Wkładamy do blaszki, i zalewamy wodą tak do połowy blachy. Pieczaemy w pierankiku w temo 180 stopni. Minimum 1 h, zazywczja wiecej. Najlepiej sprawdzić stan miesa, nakłowajac je widelcem.
Krok 2 - Kurczak foto
3
Gotowe mięso wyjmujemy z piekarnika.
Krok 3 - Kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 01.10.2013 09:23
zjadłym go ze smakiem
Poison1988 13.10.2012 00:25
Smakowicie wygląda ten kurczaczek :)
Mariposas 12.10.2012 20:44
wygląda super
eMMe 12.10.2012 20:33
pyszne i dietetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak