Kulki z sera jogurtowego

Kulki z sera jogurtowego

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Serowe kuleczki

  • jogurt grecki

    1 kg
  • sól

    1 łyżeczka
  • zioła toskańskie

    2-3 łyżeczki

Do marynowania

  • oliwa czosnkowa

  • zioła toskańskie

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kulki z sera jogurtowego

Sito wykładamy tetrową pieluchą lub gazą i układamy na misce. Jogurt mieszamy z przyprawami, wykładamy na sito, a gazę mocno zawiązujemy, tak żeby odsączyć nadmiar płynu. Zostawiamy w lodówce na 3 dni. Po tym czasie ser wyjmujemy z gazy i formujemy z niego kuleczki, które obtaczamy w przyprawach i zanurzamy w oliwie. Zostawiamy na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Takie kuleczki można jeść solo lub rozsmarować na kanapce.
W poszukiwaniu inspiracji
Zamiast ziół toskańskich możecie użyć rozdrobnionych orzechów, sezamu lub oregano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat