Kulki z kalafiora

Kulki z kalafiora

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • koper

    1 pęczek
  • dymka ze szczypiorkiem

    1
  • oliwki zielone

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • jajko

  • olej

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kulki z kalafiora

Kalafior oczyścić, włożyć do lekko osolonego wrzątku, ugotować. Odcedzić, ostudzić, zmielić. Koperek umyć, otrzepać z wody, posiekać. Cebulkę obrać i posiekać. Szczypiorek drobno pokroić. Masę kalafiorową wymieszać z jajkiem, mąką, bułką tartą, koprem, cebulą i szczypiorkiem. Wyrobić, przyprawić solą. Z masy uformować kulki, do środka każdej włożyć oliwkę. Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu, usmażyć kilki na rumiano i osączyć z tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ronald88 26.11.2011 09:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat