Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z kalafiora

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
koper 1 pęczek
dymka ze szczypiorkiem 1
oliwki zielone
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 4 łyżki
jajko
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z kalafiora

Kalafior oczyścić, włożyć do lekko osolonego wrzątku, ugotować. Odcedzić, ostudzić, zmielić. Koperek umyć, otrzepać z wody, posiekać. Cebulkę obrać i posiekać. Szczypiorek drobno pokroić. Masę kalafiorową wymieszać z jajkiem, mąką, bułką tartą, koprem, cebulą i szczypiorkiem. Wyrobić, przyprawić solą. Z masy uformować kulki, do środka każdej włożyć oliwkę. Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu, usmażyć kilki na rumiano i osączyć z tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 26.11.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak