Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z ogórkiemkiszonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 sz
ząbek czosnku
oliwa 2 łyż
bułka 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z ogórkiemkiszonym

Mięso włożyć do głębokiej miski i dodawać po kolei składniki mieszając dokładnie jajka, cebula, czosnek, przyprawy (pieprz sól majeranek oregano i słodką paprykę), oliwę namoczoną bułkę, ogórki i na koniec bułkę tartą.Uformować kulki i ułożyć na blacie do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200C. Piec mięso przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 29.12.2013 22:48
fajny przepis na obiad
Barbara/zuza22_85 18.11.2013 14:30
bardzo smaczne
Joannasz3190 18.11.2013 14:11
Lubię takie dania :)
ssylwiaa 18.11.2013 13:55
pomysł na pyszny obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak