Kulebiaczki z leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Leczo

  • dynia

    120 gram
  • papryka czerwona

    1/3 sztuki
  • papryka zielona

    1/3 sztuki
  • papryka żółta

    1/3 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbek czosnku

  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Dodatkowo

  • ciasto francuskie

    300 gram
  • białko

    do smarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kulebiaczki z leczo foto
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Dynię oczyścić i obrać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.
Krok 2 - Kulebiaczki z leczo foto
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić dynię i mieszając obsmażyć, następnie dodać cebulę i pozostałe warzywa, na koniec czosnek. Doprawić do smaku i dodać koncentrat pomidorowy. Chwilę razem przesmażyć. Warzywa nie muszą być miękkie.
Krok 3 - Kulebiaczki z leczo foto
Ciasto cienko rozwałkować i przeciąć na dwa prostokąty. Na obydwa wyłożyć farsz i zlepić. Położyć zlepieniem do dołu.
Krok 4 - Kulebiaczki z leczo foto
Ostrym nożem zrobić małe nacięcia i przeciąć na cztery małe kulebiaczki. Posmarować roztrzepanym białkiem i piec 20 min. w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 05.02.2015 12:50
FAJAN POTRAWA.
Betina#45 05.02.2015 11:48
co za jedzonko ! pycha ;)
wwwiolka 04.02.2015 23:03
Bardzo fajny przepis.
Iwusia 04.02.2015 22:06
fantastyczne :)
RenataZ-et 04.02.2015 21:51
to coś dla mnie!
Sroczka 04.02.2015 21:50
Pysznie wyglądają, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat