Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kule jaglane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka marynowana kilka plasterków
ogórek kiszony 1
szynka 2 plasterki
kasza jaglana 1/2 woreczka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kule jaglane

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu ostudzić. Szynkę zwinąć w rulonik i pokroić w cieniutkie paski , paprykę oraz ogórka drobno pokroić. Do miski dać kaszę jaglana oraz pokrojone składniki . Wszystko dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać resztę składników i dokładnie całość wymieszać. Z uzyskanej masy tworzyć kule . Gotowe kule smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.04.2016 19:49
świetna propozycja
Aleksandra/Olcia 22.04.2016 18:50
super kule
luna76 22.04.2016 17:18
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak