Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kula serowa ( do pieczywa)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
masło 1/2 kostki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka/posiekana
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
mięta świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Kula serowa ( do pieczywa)

Wykonanie:
Twaróg zmielić razem z masłem, czosnkiem, natką pietruszki, papryką i solą do smaku, dokładnie wszystko wymieszać. Uformować rękami kulę, obtoczyć w pieprzu i wstawić do lodówki na kilka godzin. Podawać na liściach mięty. z pieczywem lub krakersach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.09.2015 09:57
to z pewnością jest bardzo smaczne
Jumper123 23.09.2015 01:56
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak