Kukurydza z "wędzonym" masełkiem

Kukurydza z "wędzonym" masełkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gotowane kolby kukurydzy

    6 szt
  • masło

    100 g
  • papryczka piri-piri

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    2 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kukurydza z "wędzonym" masełkiem foto
Miękkie masło ucieramy z drobno posiekaną papryczką oraz z solą i papryką.
Krok 2 - Kukurydza z "wędzonym" masełkiem foto
Schładzamy.

Kukurydze grillujemy z każdej strony po około 3 minuty.
Krok 3 - Kukurydza z "wędzonym" masełkiem foto
Gorące od razu podajemy posmarowane masełkiem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

29.05.2017 13:53
Pyszna propozycja :)

Cukiereczek13

04.05.2012 12:15
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat