Kukurydza po Gruzińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 szt.
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • rodzynki

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Orzechy posiekać, wrzucić na patelnię na rozgrzane masło. Dodać rodzynki, posypać cynamonem i chwile poddusić. Następnie połączyć z kukurydzą, cukrem i odrobiną soli do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 01.11.2015 20:52
nie znałam
Agnieszka-87-25 19.03.2015 15:38
kuszące i smaczne
Edith85 19.03.2015 15:33
wygląda bardzo smacznie, bardzo jestem ciekawa smaku tej potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat