Przepis i sposób przygotowania na: Kryzysowe bułki
Wkruszyć do niego drożdże, dodać cukier i odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę stopić i przestudzić.
Mąkę wsypać do większej miski, zrobić na środku dołek.
Do dołka wlać wyrośnięte drożdże, sól, żółtko i margarynę i wyrobić ciasto.
Gdy ciasto będzie wyrobione oprószyć je mąką, nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 30-40 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z miski, jeszcze raz chwilkę wyrobić i rozwałkować placek grubości około 5-7 mm.
Naczyniem o średnicy 10 cm wycinać kółka i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kiełbasę pokroić w plasterki i ułożyć po 5 plasterków na
każdym krążku.
Na środku posypać startym serem.
Na koniec dodać na wierzch płatki chili.
Bułki piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.
Upieczone można polać ketchupem.