Krwawe ziemniaki Nigelii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże młode ziemniaki

    3 szt
  • okrągła mozzarella w zalewie

    1 szt
  • ketchup

    2-3 łyzki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy i gotujemy w całości i w mundurkach około 1 godziny (tak aby były miękkie). Odstawiamy do wystygnięcia. Każdego ziemniaka kroimy na pół, wydłubujemy łyżką łódeczkę, a wydłubane wnętrze kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy dość drobno pokrojoną mozzarellę, sól, pieprz i ketchup. Wszystko razem mieszamy i delikatnie ugniatamy widelcem. Faszerujemy łódeczki ziemniaczane farszem i zapiekamy w piekarniku 180st 15-20 minut (aż się apetycznie zarumienią).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 05.05.2012 12:49
super przepis
Ewelina47 25.02.2012 11:14
ooo dla mnie bomba, wypróbuję
karolina1869 22.12.2011 11:49
ciekawe
Sarenka 20.11.2011 12:35
W Anglii takie nadziewane ziemniaczki są bardzo popularne, szczególnie wśród przepisów dla dzieci. Ziemniaki angielskie są trochę słodsze w smaku i naprawdę pyszne - bynajmniej dla mnie i mojej teściowej, która nawet posadziła sobie przywieziony z Anglii krzaczek :)
rjustysia 14.10.2011 19:32
Wyglądają super, zrobię takie :)
mala2021 30.07.2011 07:13
świetny pomysł
ewaa 23.05.2011 21:05
apetycznie wyglądają
misia53 13.02.2011 18:43
Świetny pomysł i będę chciała zrobić, tylko z młodych ziemniaków A tak nawiasem ... to z tą godziną gotowania to chyba przesadziłaś....
ZEWA 02.02.2011 22:27
apetyczne
Katarzyna156 21.01.2011 14:03
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat